• október 2018
  H K S C P S V
  « jan    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  


 • Kedves Látogatónk!

  Üdvözöljük a ceedclub.hu weboldalon, mely Magyarországon a legtöbb taggal rendelkező KIA cee'd klub. Ha Ön is érdeklődik a KIA cee'd iránt, esetleg tulajdonosa egynek, olvassa rendszeresen oldalunkat, melyen sok hasznos tapasztalatot, tesztet és ajánlatot talál az autóval kapcsolatban. Szíves figyelmébe ajánljuk tematizált fórumunkat, ahol egy rövid regisztrációt követően értékes információkkal gazdagodhat.

  Az itt közzétett bármely információ, nem a KIA Magyarország hivatalos álláspontja, csupán felhasználóink véleménye és tapasztalata, melyekért az oldal üzemeltetői nem vállalnak felelősséget!

  Kellemes időtöltést kívánunk!

  Üdvözlettel: ceedclub.hu-team
 • hit counters
  látogatónk volt eddig • Fórum

 • Regisztráció
 • Bejelentkezés
 • KIA Magazin • Autós hírek

 • Időjárás

 • Társoldalak

 • WYW Globl Directory Hun-Web Linkek Weblink Linkgyjtemny

Archive for the 'klubélet' Category

Már a facebookon is

írta: Hírszerző - 2013. január 27.

Friss híreinket ezentúl facebook oldalunk találhatjátok.

http://facebook.com/ceedclub.hu

Lájkoljatok minket ott is!

ceeDay 2012

írta: Hírszerző - 2012. április 10.

Ezúton szeretnénk tájékoztatni mindenkit, hogy a 2012. évi KIA ceeDay találkozónk, 2012. augusztus 10-12 között kerül megrendezésre, a komáromi WF szabadidőpark területén.
Amennyiben faházat is szeretnél foglalni, azt 2012. május 1-ig a ceedclub.hu fórumán jelezheted.
További információ a helyszínről és az eseményről:
http://wfpark.hu/
https://www.facebook.com/ceedclub.hu
http://forum.ceedclub.hu/viewtopic.php?f=3&t=222

Figyelem! Csak a fenti időpontig beérkezett és visszaigazolt szállásfoglalásokat tudjuk biztosra ígérni.

Az immáron 5. alkalommal megrendezendő eseményre szeretettel várunk Téged és családodat.

Új alkalmazás – Gyorshajtási kalkulátor

írta: Hírszerző - 2010. december 30.

A mai naptól új alkalmazással próbáljuk megkönnyíteni életeteket. Ez pedig nem más, mint egy, a gyorshajtási büntetések kiszámítására szolgáló kalkulátor.

A programot a főoldal jobb oldali oszlopának alján találjátok, használatához pedig csak a csúszkákkal kell beállítani a megfelelő értékeket.

Reméljük csak az unalmas percek eltöltésére kell használnotok.

Üdvözlettel.
ceedclub.hu csapata

Új rovat a ceedclub.hu oldalon

írta: Hírszerző - 2010. augusztus 12.

Új, magazin rovatot indítunk a ceedclub.hu weboldalon, ahol a KIA Motors Hungary által félévente kiadott KIA Magazinokat olvashatjátok. Íme az idei két szám.

(tovább…)

II. KIA cee’Day – fotóalbum

írta: Hírszerző - 2009. augusztus 27.

Oldalunkra felkerültek a II. cee’Day-en készült fényképek, melyeket a főoldal fejlécének, “cee’d találkozók” menüpontja alatt találhattok. Remélhetőleg a videókat is hamarosan sikerül feltennem, de addig is nézegessétek a közel 800 darab fotót.

zsolnai túra – fogyasztási összesítő

írta: Hírszerző - 2009. augusztus 24.

Igaz májusi, zsolnai túránk emlékei már meg-meg fakultak, de az induláskor meghirdetett fogyasztási játékunkra bizonyára még mindenki emlékszik.

Reggeli kiindulási pontunkon, a budapesti 56-osok terén, minden versenyző lenullázta autója fedélzeti számítógépét, melynek az út alatt mért értékeit célpontunkhoz, a zsolnai KIA gyárhoz érve feljegyeztünk.

Ezekből az eredményekből moderátoraink egy összesítő táblázatot készítettek, melyből kitűnik a két motortípus, nagyjából azonos körülmények között mért fogyasztáskülönbsége.

Minden versenyzőnek köszönjük a részvételt, és a nyerteseknek ezúton is gratulálunk.

KIA cee’Day 2

írta: Hírszerző - 2009. augusztus 17.

Idén, második alkalommal került megrendezésre a cee’Day-re keresztelt, éves KIA cee’d találkozó, a komáromi WF szabadidőpark területén. Az augusztus 14-15én megtartott programokon, több mint 100 fő, 4 márkaszalon, illetve a komáromi Süveg autósiskola vett részt.
Külön köszönetet szeretnénk mondani a
KIA Magyarország
-nak, az KIA Érd M6-nak, a KIA Óbudá-nak, a KIA Pappas-nak, illetve a KIA Lurdy-nak, a részvételért, és a felajánlott nyereményekért.

A  szombat délután, 16 indulónak rendezett elméleti KRESZ-vizsgát, megfelelt eredménnyel zárták:
- murdock25 – 65 ponttal
- csorban – 66 ponttal
- jezol – 67 ponttal
- zofren – 67 ponttal
- cakes – 67 ponttal (sajnos a rutin vizsgán szerzett hibapontok miatt megbukott)

A rajzversenyen, és a tombolán kiosztott rengeteg toll, hűtőmágnes, frizbi, kalap, és póló mellett, pompom cartársunk jóvoltából kisorsolásra került 4 liter Castrol motorolaj, a Pappas Autó-nak köszönhetően egy 2 személyes belépő, a szeptemberben megrendezésre kerülő Magyarország-Svédország labdarúgó VB selejtezőre, és a KIA Magyarország felajánlásában két darab egy hetes KIA Soul tesztvezetés. Ezeknek, illetve a KIA M6 Érd, és a KIA Óbuda szervizbonjainak köszönhetően, a találkozóról senki nem távozott üres kézzel.

Reméljük mindenki jól érezte magát, és legközelebbi találkozónkon új arcokat is megismerhetünk.

Jön a 2. cee’Day

írta: Hírszerző - 2009. július 30.

A rendezvény helyszíne: A komáromi WF szabadidőpark;
2900 Komárom, (Szőny) Puskaporosi út 24.
A rendezvény ideje: 2009. 08. 14-15. (péntek-szombat)

Információk: http://www.wfpark.hu

RÉSZLETES PROGRAM ITT

A kemping oldalán feltüntetett árak helyesek, de a faházak áraihoz még fejenként jön egy 600Ft-os mosatási költség is. A parkolás a kemping előtt ingyenes, a területén pedig 400Ft. A második napra a belépő 1750 Ft, amely magában foglal egy meleg ebédet, illetve strandhasználatot is.

A találkozó időpontjára rendelkezésre fog állni 6 db 4 személyes junior faház (ezekben 1 szekrény és 4 ágy található, a fürdő közös, de viszonylag kulturált), 3 db 8 személyes junior faház, illetve korlátlan sátorozási lehetőség.
Eső esetére rendelkezésre áll egy nagyobb, fedett közösségi rész, ahol áram, vízvételi, illetve főzési lehetőség van.

A megközelíthetőség: Budapest központjából kb 95 km-re található, és így közelíthető meg:
TÉRKÉP

A célpontként jelölt terület a valódi cél, amely az M1-ről Komárom felé a 13-as út, és a Török Ignác út felől a legegyszerűbb.

Képek a kempingről:
Junior házak

Kívülről

4 személyes

8 személyes


A sátorozásra, és a parkolásra alkalmas terület közvetlenül a faházak mellett található.
Ha további kérdéseid merülnének fel, (regisztrálj) kukkants be a találkozók topikba, vagy gyere chat-re.

KIA zsolnai gyárában voltunk

írta: Hírszerző - 2009. június 1.


2009. Május 28 – csütörtök

Hosszas levelezés és szervezés után, kicsiny, ~60 fős  csapatunk eljutott autóink szülőföldjére, a szlovákiai Zsolnára. Köszönetet szeretnék mondani Alexandra Chovancova-nak, aki rengeteg segítséget nyújtott nekem e nap kivitelezéséhez. Köszönöm még segítőimnek (bago, jezol), és a KIA Magyarországnak, akik minden útitársamnak egy kisebb ajándékcsomaggal kedveskedtek. Úgy gondolom, mindannyiunk nevében kijelenthetem, felejthetetlen élmény volt látni a gyártás folyamatát, és saját szemmel követni a futószalagról legördülő autók, első megtett métereit.

A túra során sok érdekességet megtudtunk a KIA Szlovákiáról, mely északi szomszédunk egyetlen olyan autógyára, ahol motorokat is gyártanak. Megtudtuk, hogy a 2006-ban átadott hatalmas létesítményt 6 fő területre osztják:

Administration (irodai részleg)

Motor shop (motor gyártó részleg)

Paint shop (festő részleg)

Press shop (sajtoló részleg)

Body shop (karosszéria részleg)

Assembly shop (összeszerelő részleg)

Ezen kis cikkem, a 3 utolsó, érdeklődők előtt is nyitva álló területeken folyó munkákat hivatott bemutatni.

PRESS shop

A sajtoló részlegre érve láthattuk, ahogy hatalmas hengerekben tárolják az Európa különböző országaiból származó, az autók karosszériaelemeinek legyártásához szükséges acélt. Érdekességként megtudtuk, hogy ezen hengerek súlya eléri a 12 tonnát is. Megtudtuk, hogy a bizonyos elemek sajtolása, időszakosan változik, így egy pár napig csak sárvédőket, gépháztetőket, majd csak oldal, illetve tetőlemezeket préselnek. Ezeket, az elkészült lemezeket, automata tárolók helyezik el, a hatalmas raktárakban, melyek leginkább a Matrixból ismert keltetőkre hasonlítanak. A több tíz méter magas épület plafonjáról fürtökben lógnak a különböző alkotóelemek, melyek később innen kerülnek át az összeszerelő üzembe.

BODY shop


Itt történik az autók elemeinek összeillesztése. A teljesen automatikus gépek, pont-, illetve CO-hegesztéssel illesztik össze a karosszériaelemeket, melyeket végül emberi szemmel is átvizsgálnak, kiszűrve ezzel a hibás darabokat. Megtudtuk, hogy a Hyundai-KIA Corporation által fejlesztett gépeket, egyszerre 8 féle jármű legyártására lehet beprogramozni, és az sem okoz nekik gondot, ha egymás után két teljesen különböző típust, illetve kivitelt kell elkészíteniük. A robotok zakatolását csak Beethoven, időnként felhangzó örömódája töri meg, mellyel azt jelzik, újabb járművet készítettek el.  Megtudtuk, hogy jelenleg heti 5 napon, 2 műszakban foglalkoztatják az embereket, és így napi, ~600 autó legyártására képesek. Egyébként a gyár maximális kapacitása 300ezer autó évente, de jelenleg ennek csak töredékét termelik. Az elkészült szerkezetek innen, egy, az udvar fölött átvezető üveg hídon keresztül  kerülnek a festő üzembe,  ahonnan egy újabb üveg folyosón gördülnek át az összeszerelő üzembe.

ASSEMBLY shop

Ezt a részleget további alrészlegekre osztják, melyekből az első helyen emberi beavatkozás nélküli gépek építik be az autóba a műszerfalat, a szélvédőt, illetve a többi üveg alkatrészt. Kicsit arrébb, szürke színű utakon közlekednek a sofőr nélküli szállítógépek, melyek a már összeépített motor, váltó, futómű illetve kipufogórendszert egy mozdulattal emelik be az autó aljába. Újabb gyártósoron kerülnek fel a kerekek, és a belső burkolatok, ahol a piros ruhás szerelők, a gépháztetőn lógó hatalmas papírból tudják, milyen extrákkal kell még ellátniuk az adott járműveket. Az egész egy anyahajóra emlékeztet, ahol a különböző színű overálban lévő emberek, különböző feladatokat végeznek. Az összeszerelő sor mögött sürögnek a sárga ruhás ellenőrök, akik buzgón, hibákat keresve térképezik fel az autó külső, illetve belső részeit. Az automata futószalagon tovább gurulva jutnak el az autók a következő megállóhoz, ahol folyadékokkal töltik fel őket. Itt kerülnek bele a különböző olajok, üzemanyagok, illetve a klíma működéséhez elengedhetetlen gázok. Ezek után jutnak el az egyik végső pontra, ahol a finombeállításokat hajtják végre. Kipróbálnak minden elektromos berendezést, beállítják az ajtókat, majd végül az autók kisebb motor-köszörülés után, saját kerekeiken hagyják el a gyártószalagot.

Ám az autók még itt sem mondhatók késznek, hiszen szállítás előtt mindegyiket alapos tesztnek vetik alá. Ellenőrzik a tömítések tökéletességét, a futóművek állapotát és a motorok hibátlan működését. Miután ezen pontok mindegyikén megfelelt a jármű, csak azután kerülhet ki az épület mögötti, hatalmas lerakati telepre, hogy eljusson majdani tulajdonosához.

Rövidke sétánk során megtudtuk, röpke 20 óra alatt válik a csupasz fémlemezből, nagyszerű autó, melyek méltán érdemlik ki tulajaik szeretetét.

Az új generációs cee’d próbanyomatainak gyártását már elkezdték, de bemutatójára egészen szeptemberig, a frankfurti motorshow-ig várnunk kell. A gépsorok azonban júliustól már az új változatokat fogják készíteni, és valószínűleg ennek köszönhető, hogy nem fotózhattunk az üzem területén. Bár szerencsésebbek már most is láthattak egy-két erősen maszkolt facelift-es változatot ahogy legördült a futószalagról, azért többségünknek marad a várakozás, és a találgatás.

KÉPGALÉRIA

FotóSOKK 2008 végeredmény

írta: Hírszerző - 2009. március 3.

Kedves klubtagok, és látogatók!

2009. március elsején véget ért első, FotóSOKK fantázianevű játékunk, és kialakult a végeredmény.

Mint ahogy Ti is láthatjátok, első helyen, ezzel megszerezve a 15ezer forintos KIA nyereménycsomagot
VBandit klubtársunk végzett (mellesleg Ő volt az első beküldő)

Második helyen, szerény személyem (GregHozta) végzett. Ezzel elnyerve a 10ezer forint értékű, KIA Magyarország által felajánlott csomagot. Köszönöm mindenkinek!

A harmadik helyet, és ezzel az 5ezer forintos KIA ajándékcsomagot, pedig Bernie klubtársunk szuper virtual-tuningja tudhatja magáénak.

GRATULÁLUNK MINDENKINEK!!!

…Végül el kell mondjam, nagyon örültem, hogy ennyien részt vettetek a játékban, és nem kevésbé, hogy ennyien leadtátok a szavazatotokat.
A verseny végeredményét tekintve, úgy gondoltam, lemondok második helyezésemről, így azt Bernie örökli. A harmadik helyet pedig Deras klubtársunk kapja meg. (holtversenyben a 4. helyen végzett hae7es moderátorunkkal… de ő nem kap semmit… maximum gratulációt :D )

Így tehát a végleges eredmény:

I. VBandit

II. Bernie

III. Deras