• november 2018
  H K S C P S V
  « jan    
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  


 • Kedves Látogatónk!

  Üdvözöljük a ceedclub.hu weboldalon, mely Magyarországon a legtöbb taggal rendelkező KIA cee'd klub. Ha Ön is érdeklődik a KIA cee'd iránt, esetleg tulajdonosa egynek, olvassa rendszeresen oldalunkat, melyen sok hasznos tapasztalatot, tesztet és ajánlatot talál az autóval kapcsolatban. Szíves figyelmébe ajánljuk tematizált fórumunkat, ahol egy rövid regisztrációt követően értékes információkkal gazdagodhat.

  Az itt közzétett bármely információ, nem a KIA Magyarország hivatalos álláspontja, csupán felhasználóink véleménye és tapasztalata, melyekért az oldal üzemeltetői nem vállalnak felelősséget!

  Kellemes időtöltést kívánunk!

  Üdvözlettel: ceedclub.hu-team
 • hit counters
  látogatónk volt eddig • Fórum

 • Regisztráció
 • Bejelentkezés
 • KIA Magazin • Autós hírek

 • Időjárás

 • Társoldalak

 • WYW Globl Directory Hun-Web Linkek Weblink Linkgyjtemny

Archive for the 'Ray' Category

Új rovat a ceedclub.hu oldalon

írta: Hírszerző - 2010. augusztus 12.

Új, magazin rovatot indítunk a ceedclub.hu weboldalon, ahol a KIA Motors Hungary által félévente kiadott KIA Magazinokat olvashatjátok. Íme az idei két szám.

(tovább…)

Három KIA bemutató a Genfi Autószalonon!

írta: Hírszerző - 2010. március 3.

• A vadonatúj Kia Sportage kompakt szabadidő-autó (SUV) világbemutatója • A teljesen elektromos meghajtású Kia Venga EV koncepcióautó világbemuta-tója • A plug-in hibrid Kia Ray európai bemutatója

A vadonatúj Kia Sportage bemutatója alkalmából a 80. Nemzetközi Genfi Autószalonon ma (2010.03.02.) a Kia Motors az új kompakt szabadidő-autó három példányát is kiállítja.

A vadonatúj Sportage a Kia stand egyik legfontosabb szereplője, de az elektromos hajtású Venga EV tanulmányautó és a lépcsőshátú plug-in hibrid, a Ray tanulmány mellett a kör-nyezetbarát „EcoDynamics” paletta is fontos szerepet kap a kiállítói térben.

„A Kia genfi megjelenése három világpremiert hoz, és kihangsúlyozza márkánk stílusos megjelenését, valamint világszínvonalú műszaki tudását. Az új Sportage olyan ötüléses kompakt szabadidő-autó, amely nem csak attraktív megjelenésű, de a városi közlekedés-ben is helyt áll, és megfelel a változó vásárlói elvárásoknak, követelményeknek.” Fejtette ki Hyoung-Keun Lee, a Kia Motors Corporation elnöke.

„A jelenlegi általános gazdasági visszaesésben a Kia termékei megőrizték vonzerejüket és több piacon is lehetővé tették számunkra részesedésünk növelését. Az elmúlt évben több mint 1,65 millió autót szállítottunk ki ügyfeleinknek, ami 20 százalékos növekedést jelent. Biztos vagyok benne, hogy ez évben a vadonatúj Sportage, az új Venga, az új Sorento és az egyre népszerűbb cee’d paletta is komoly sikereket szerez majd a Kiának és termékeink Európa-szerte egyre több új vásárlót vonzanak az egyedülálló 7 éves Kia-garanciával.” Foglalta össze Lee.

Vadonatúj Kia Sportage – a városbarát kompakt szabadidő-autó

Új karosszériájával, friss fejlesztésű motorjaival és jellegzetes modern stílusával a mai családoknak új és dinamikus közlekedést kínál a legfrissebb Kia Sportage, a városbarát szabadidő-autó. Mindeközben a korábbinál jóval tisztább üzemű is, hiszen kevesebbet fo-gyaszt és kevesebb széndioxidot is bocsát ki.

Hosszabb, szélesebb és alacsonyabb, mint ez előző modell, de az új forma sikeresen megőrizte a meghatározó és jellegzetes szabadidő-autó jegyeket, azokat, amelyek az elő-döt, azaz a második generációs Sportage-t oly sikeressé tették.

A Kia formatervező csapatai Peter Schreyer vezető tervező irányítása alatt a Kia dizájn-nyelvével és a 2007-es Kia Kue koncepcióautó számos jegyével alkották meg a harmadik generációt.

A 4,4 méter hosszú új Sportage simulékonyabb és könnyebb is, mint az előző modell volt. Légellenállási együtthatója Cd 0,40-ről Cd 0,37-re csökkent és látványosan, az elődhöz mérten 91 kg-mal csökkent a tömege is, mindez takarékosabb és kiegyensúlyozottabb üzemet eredményez.

Amikor az év második felében a teljes új Sportage paletta a piacra érkezik, összesen négy motor szerepel majd a kínálatban (ez országonként változhat): két benzines és két modern szerkezetű turbódízel, 115 és 163 lóerő közötti teljesítménnyel, hatfokozatú kézi kapcsolású és automata sebességváltókkal, valamint két- illetve négykerék hajtással.

A piaci elvárásoknak megfelelően a Kia a korábbiaknál kisebb motorokkal kínálja a vado-natúj Sportage-t Európában. Így a bevezetéskor rendelkezésre álló 2,0 literes turbódízel és benzines motorokat kisebb hengerűrtartalmú, és Start/Stop rendszerrel is elérhető, ala-csony – akár mindössze 138 g/km – széndioxid kibocsátású erőforrások egészítik majd ki.

Az új Sportage Európa-szerte a nyár folyamán jelenik meg a Kia márkakereskedésekben.

Tisztán elektromos meghajtású Kia Venga EV tanulmány

A Genfi Autószalonon debütáló Kia Venga EV koncepcióautó a kompakt egyterű Vengával azonos méretű, elektromos motorja 80 kW (109 lóerő) csúcsteljesítményre képes, és 240 Nm maximális forgatónyomatékot szolgáltat.

A Genfben a Kia „EcoDynamics” modelljeinek sorában kiállított Venga EV két összecso-magolt, összesen 24 kWh kapacitású, innovatív LiPoly (lítium polimer) szerkezetű akkumu-látort használ. Ez a technológia számos előnnyel bír a többi akkumulátorfajtával szemben, és egyetlen töltéssel 180 kilométeres hatótávolságot tesz lehetővé.

Az akkumulátorok 50 kW-os gyorstöltéssel 20 perc alatt kapacitásuk 80 százalékáig fel-tölthetők. A hagyományos töltési ciklus (3,3 kW-tal) 8 óra után telíti 100 százalékig az ak-kukat.

A Venga EV elsőkerékhajtású, elektromos hajtórendszere az autó orrában kapott helyet, az akkumulátorcsomagot a csomagtér padlója alá szerelték be. A Venga EV 11,8 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára, és 140 km/órás maximális sebességre képes.

A Venga EV a Kia Motors környezetvédelmi elkötelezettségét is jól példázza, és újabb kör-nyezetbarát modellek érkezését vetíti előre.

A Kia Ray plug-in hibrid tanulmány európai premierje

A Chicagoi Autószalonon már kiállították, de a 4,4 méter hosszú Kia Ray koncepcióautó, Európában, a Genfi Autószalonon látható először. Ez a lendületes vonalvezetésű plug-in hibrid hajtásrendszerű négyajtós több mint 80 kilométert (50 mérföldet) képes megtenni kizárólag elektromos hajtással, és 1,4 l/100 km-es fogyasztásával akár 1200 kilométer megtételére is képes egyetlen tank üzemanyaggal.

A Kaliforniában tervezett Kia Ray koncepció futurisztikus karosszériája összetett és egy-szerű vonalakat kombinál a funkcionalitás és az üzemanyag-takarékosság érdekében. A tetőbe épített hatszögletű napelemek álló helyzetben is elegendő energiát termelnek például a légkondicionáló működtetéséhez.

A tiszta vonalú felületek, a folytonos vonallal megrajzolt motorháztető és tetővonal, valamint a hangsúlyos, csomagtér tetőhöz vezető hátsó vállak és a tudatos tervezés kombinációja mindössze Cd 0,25-re csökkentette a Ray légellenállási együtthatóját.

A gépháztető alatt a Kia plug-in hibrid hajtásrendszerében közvetlen (GDI) befecskende-zéses, 115 lóerős, de mindössze 1,4 literes Gamma sorozatú, csupa könnyűfém szerkeze-tű benzinmotor dolgozik. Az 78 kW (106 lóerő) teljesítményű villanymotor a benzines és a sebességváltó között helyezkedik el, a kombinált csúcsteljesítmény 153 lóerő. A Kia Ray 175 km/órás végsebesség elérésére képes.

A menetkörülményektől függően az első kerekeket a két motor külön-külön és együtt is hajthatja. Csomagterében a Ray nagy kapacitású LiPoly (lítium polimer) akkumulátorokat hordoz.

Képeken és videókon a KIA genfi újdonságai

írta: Hírszerző - 2010. március 2.

KIA Ray – elektromos koncepcióautó

KIA Venga EV – elektromos koncepcióautó

KIA Sportage