• október 2018
  H K S C P S V
  « jan    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  


 • Kedves Látogatónk!

  Üdvözöljük a ceedclub.hu weboldalon, mely Magyarországon a legtöbb taggal rendelkező KIA cee'd klub. Ha Ön is érdeklődik a KIA cee'd iránt, esetleg tulajdonosa egynek, olvassa rendszeresen oldalunkat, melyen sok hasznos tapasztalatot, tesztet és ajánlatot talál az autóval kapcsolatban. Szíves figyelmébe ajánljuk tematizált fórumunkat, ahol egy rövid regisztrációt követően értékes információkkal gazdagodhat.

  Az itt közzétett bármely információ, nem a KIA Magyarország hivatalos álláspontja, csupán felhasználóink véleménye és tapasztalata, melyekért az oldal üzemeltetői nem vállalnak felelősséget!

  Kellemes időtöltést kívánunk!

  Üdvözlettel: ceedclub.hu-team
 • hit counters
  látogatónk volt eddig • Fórum

 • Regisztráció
 • Bejelentkezés
 • KIA Magazin • Autós hírek

 • Időjárás

 • Társoldalak

 • WYW Globl Directory Hun-Web Linkek Weblink Linkgyjtemny

Archive for the 'Egyéb' Category

Már a facebookon is

írta: Hírszerző - 2013. január 27.

Friss híreinket ezentúl facebook oldalunk találhatjátok.

http://facebook.com/ceedclub.hu

Lájkoljatok minket ott is!

Itt a nyár, klímáznál?

írta: Hírszerző - 2012. június 24.

Most, hogy beköszöntött a kánikula, egyre többen kezdjük használni a klímát.
Ám sokszor meglepve tapasztaljuk, hogy a rendszer nem hűt rendesen, vagy a szellőzők orrfacsaró, büdös szagot árasztanak magukból. Ezt gyakran otthon, mi is orvosolhatjuk néhány ezer forintból.

Hogy hogyan?
(tovább…)

Kötelező biztosítás 2012

írta: Hírszerző - 2011. október 30.

Sokat fizetsz biztosításra?
Problémád van a jelenlegi biztosítóddal?
Számold ki mennyit fizetsz jövőre.

Csak kattints a képre és Borby segít.

 

Új alkalmazás – Gyorshajtási kalkulátor

írta: Hírszerző - 2010. december 30.

A mai naptól új alkalmazással próbáljuk megkönnyíteni életeteket. Ez pedig nem más, mint egy, a gyorshajtási büntetések kiszámítására szolgáló kalkulátor.

A programot a főoldal jobb oldali oszlopának alján találjátok, használatához pedig csak a csúszkákkal kell beállítani a megfelelő értékeket.

Reméljük csak az unalmas percek eltöltésére kell használnotok.

Üdvözlettel.
ceedclub.hu csapata

Új rovat a ceedclub.hu oldalon

írta: Hírszerző - 2010. augusztus 12.

Új, magazin rovatot indítunk a ceedclub.hu weboldalon, ahol a KIA Motors Hungary által félévente kiadott KIA Magazinokat olvashatjátok. Íme az idei két szám.

(tovább…)

H O T _ N E W S
Á.P.R.I.L.I.S. 1 tanulmány autó

írta: Hírszerző - 2009. április 1.

A KIA PIACRA DOBJA A FORRADALMIAN ÚJ, SZÉLRÁSEGÍTÉSES

AERO-SOUL-T

Egy forradalmian új lépéssel a Kia olyan alacsony költségű technológiát fejlesztett ki, amely ugyanakkor hatalmas környezetvédelmi előnyökkel jár. Az új Aero-Soul tanulmányautó kevesebb üzemanyagot fogyaszt és kevesebb károsanyagot bocsát ki, köszönhetően az egyszerű és olcsó találmánynak melynek neve: Áramvonalas Paneleket Rejtő Innovatív Légterelő, Intelligens Szenzorokkal (Á.P.R.I.L.I.S.).

Habár a rendszert a vállalat stílusos crossoverén, a Kia Soul-on alkalmazták először, a szabadalmaztatott technológiát a Kia bármely más modelljére ki lehet  terjeszteni, sőt a felcsavarozható változat a már használatban lévő járműveken is alkalmazható.

A rendszer az első és hátsó lökhárítókba épített szenzorok segítségével folyamatosan figyeli a szelet, és kiengedi a paneleket, abban az esetben, ha a szél ereje és iránya megfelelő lendületet képes adni a járműnek.

Kisebb haladási sebességnél az erősebb szelet – mint amilyen a téli szélviharok esetén is gyakori – a panelek befogják, és így segítik az előrehaladást. Ha a jármű lassít vagy fékez, a panelek olyan irányban nyílnak ki, hogy növeljék a fékezőerőt. Ezenkívül hirtelen fékezéskor egy kis méretű elektromosan mozgatott fékszárny ereszkedik le a kipufogócső mögött, amely a fékezőerőt a repülőgépeken leszálláskor alkalmazott technikai megoldásokhoz hasonlóan idézi elő. Ez a felszerelés kizárólag gyárilag szerelhető fel.

Avril Babo, a Szöultól délre, Mabukban található Kia Környezetvédelmi Kutatási és Fejlesztési Központ vezetője elmondta: „A legnagyobb probléma a károsanyag-kibocsátást csökkentő rendszerekkel az, hogy költségesek. Ezért egy olyan megoldást szerettünk volna kifejleszteni, amely olcsó, ugyanakkor a már használatban lévő járműveken is alkalmazható.

A Nong Dam-i üzemben elvégzett tesztek alapján kimutatható, hogy szeles időben az üzemanyag-fogyasztás mintegy 25 százalékkal csökkenthető, a károsanyag-kibocsátás csökkentése pedig akár a 40 százalékot is elérheti.  Még szélcsendes időben is, kizárólag a fékezések során 10 százalékkal csökken az üzemanyag-fogyasztás és 15 százalékkal a károsanyag-kibocsátás. Mindezek mellet a fékbetét élettartama vezetési stílustól függően akár 50 százalékkal nagyobb lehet” – tette hozzá.

Az új Á.P.R.I.L.I.S. rendszer és a hozzá tartozó kiegészítő csomag minden 2010. március 31-e éjfél után leadott autórendelésre érvényes. Az árakat a későbbiekben hozzák nyilvánosságra.

LOTOS Cup a Hungaroringen

írta: Hírszerző - 2008. június 15.

Néhány, a hétvégén megrendezett LOTOS Cup magyar futamának, neten fellelt képeiből.

“”"európai kiszolgálás”"” a Prevent-nél…

írta: Hírszerző - 2008. június 11.

Eredeti levél (nevet kitörölve)
Tisztelt cím!

A múlthét folyamán -az egyik hipermarketben- vásároltam a fent említett termékükből ( http://www.medikemia.hu/index.php?mid=20&prod=144 ), ám a használat során hatalmasat csalódtam benne.
Tény, hogy a flakonra rá volt írva “az egyéb felületre került ápolószert nedves ruhával töröljük le!”, de a több tízezer forintot érő alumínium keréktárcsámról sem nedves, sem pedig tisztítószeres (Clin) ruhával nem lehetett eltávolítani a kékezöld foltokat. (pedig egyből, már pár másodperc elteltével próbáltam)
Végül, egy másik cég felnitisztító habjával sikerül a tárcsákról, és bőrömről a rákerült anyagot eltüntetni.

Kérdésem, hogy ilyen reklamációval, illetve kártalanítási igényemmel hova, kihez fordulhatok, mert számomra ez a termék használhatatlan.

Üdvözlettel
XY

Válasz levél
Tisztelt X Y!

Ön, levelében a Prevent gumiápoló aeroszol termékünket kifogásolta. Mi a palackon található vásárlói tájékoztatóban felhívjuk a figyelmet arra, hogy: „A nem kívánt helyre szórt folyadékot nedves ruhával töröljük le, mert száradás után fekete foltot hagy!”. Termékünk egy aeroszol, amelynek felnin lévő gumin való használata során nehezen kerülhető el a felni szennyeződése. Ez a termékünk gyorsan szárad, különösen nyáron, ezért alkalmazásánál ajánlott, hogy egy nedves ruha kéznél legyen az ilyen balesetek megelőzésére.

Így azt, hogy Önnek kára keletkezett sajnáljuk, de nem érezzük felelősnek emiatt magunkat.

A fentiek alapján reklamációját elutasítjuk.

Tájékoztatjuk, ha az elutasítást fentiek ellenére nem fogadja el, a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséghez vagy bírósághoz fordulhat.

Boda Géza
MEO vezető
Medikémia Zrt.

Válasz a Medikémia Zrt-nek
Tisztelt Boda Géza!

Válaszát megkaptam, bár úgy tűnik soraimat nem sikerült tökéletesen értelmeznie. Ugyanis a terméket egyből, pár másodperccel a felületre kerülése után próbáltam eltávolítani.
Én elhiszem, hogy a nyári melegben gyorsabban szárad, de egy hűvös, szélcsendes garázsban nem volna szabad 3 másodpercen belül megkötnie.

Levelezésünket több autós- és kereskedelmi fórumon is nyilvánosságra hoztam.
Levele végén említett tanácsát megfogadva, megteszem a megfelelő jogi lépéseket.

Üdvözlettel:
X Y

Magyarra fordítva: Megvetted? Így jártál… Ja, és persze védjük a magyar ipart… Hajrá medikémia!

A következő pár sor, rövid összefoglalót ad egy fórumtársunk fényezési problémájának “megoldásáról”.
Ha az egész történet érdekel,

képekkel illusztrált változatát

innen tudod letölteni Word formátumban.

Fórumtársunk, a 4 hónapos cee’d hátsó ajtajain, és gépháztetőjén apró fehér pöttyöket vett észre, amivel felkereste a hozzá legközelebb eső szervizt (KIA Zakar – Szolnok). Szerintük ezek kőfelverődés okozta nyomok, és az önköltséges javítást ajánlottak.

Ezt fórumtársunk nem fogadta el. Levelet írt a szalonnak, ahol az autót vásárolta (KIA Lurdy – Budapest), és a KIA Magyarországgal is felvette a kapcsolatot.

Mivel pár napon belül egyik helyről sem érkezett válasz, ezért telefonon is felkereste azokat. A szalon elutasító válasza után, a KIA készséges magatartást tanúsított. Állításuk szerint, az ügyet továbbították a gyárnak, és kivizsgálják az esetet.
Másfél hónap után érkezett a válasz, hogy
„…A gyár azt mondta, hogy ez eddig teljesen egyedi eset, ezért hozza fel az autót, kivisszük a gyárba, hogy ott javítsák a keletkezett hibát…”.

A KIA, a javítás idejére csereautót is biztosított (előbb egy TX felszereltségű Cee’d-et, majd egy Magentist), de pár nap után kiderült, az autót nem viszik Szlovákiába, hanem Magyarországon, a KIA Szabónál végzik el a munkát.

Ám ekkor már teljesen más volt az importőr álláspontja.
„…Uram voltak lent a gyárból, de egy független szakértővel is megnézettük az autót, és arra jutottunk, hogy ez egyértelműen kavicsfelverődés… de ez egyedi eset volt, ezért úgy gondoljuk, hogy az ajtót kijavítjuk, de a további hibákkal már nem foglalkozunk…”


Ekkor merültek fel a következő kérdések:

- Miért változott meg pár nap alatt a véleményük?
- Ha valóban nem garanciális a probléma, miért javítják garanciában?
- Ha egyedi eset, akkor miért jelentkezett másnál is?
- Ha valóban a hátsó ajtóra veri a követ, az miért nem konstrukciós hiba?