• június 2008
  H K S C P S V
  « máj   júl »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  


 • Kedves Látogatónk!

  Üdvözöljük a ceedclub.hu weboldalon, mely Magyarországon a legtöbb taggal rendelkező KIA cee'd klub. Ha Ön is érdeklődik a KIA cee'd iránt, esetleg tulajdonosa egynek, olvassa rendszeresen oldalunkat, melyen sok hasznos tapasztalatot, tesztet és ajánlatot talál az autóval kapcsolatban. Szíves figyelmébe ajánljuk tematizált fórumunkat, ahol egy rövid regisztrációt követően értékes információkkal gazdagodhat.

  Az itt közzétett bármely információ, nem a KIA Magyarország hivatalos álláspontja, csupán felhasználóink véleménye és tapasztalata, melyekért az oldal üzemeltetői nem vállalnak felelősséget!

  Kellemes időtöltést kívánunk!

  Üdvözlettel: ceedclub.hu-team
 • hit counters
  látogatónk volt eddig • Fórum

 • Regisztráció
 • Bejelentkezés
 • KIA Magazin • Autós hírek

 • Időjárás

 • Társoldalak

 • WYW Globl Directory Hun-Web Linkek Weblink Linkgyjtemny

2008. június hónapban írt cikkek

KIA cee’d 1.6 az “év tesztautója”

írta: Hírszerző - 2008. június 16.

2008. június 7-én rendezte meg az Auto2 Magazin és az Inforádió éves tesztnapját a Hungaroringen, ahol a magyarországi autó importőrök mutatták be legújabb modelljeiket. A rendezvény keretében különböző kategóriákban a tesztautóknak díjakat osztottak ki, melyen az előző évben tesztelt autók vettek részt. 2007 decemberében titkos szavazással választotta ki a szerkesztőség a 12 döntős modellt, melyből végül kiválasztották a győztest. Az Auto2 szerkesztősége az „Év Tesztautója” fődíjat a Kia cee’d 1.6 16V modellnek szavazta meg.

01.jpg

Chan Beom Jung úr, a Kia Motors Hungary elnöke elmondta: „Örömmel fogadtuk a hírt, hogy a cee’d ismét bizonyított és ezúttal elnyerte a fődíjat. Tavaly az európai szintű ’Év Autója’ választáson a cee’d bekerült az első hét döntős modell közé, ami először fordult elő dél-koreai cég autójával. Európában azóta több országban kapott már Év Autója díjat a cee’d. Az eladási darabszámaink is azt jelzik, hogy a vásárlók is bizalmat szavaznak az autónak. Magyarországon a modell bevezetése óta már 2.969 cee’d talált gazdára.”

UEFA EURO 2008

írta: Hírszerző - 2008. június 16.

A Kia útjára indította az UEFA EURO 2008 bajnoksághoz kapcsolódó exkluzív eseményeket.

Június 5.-én (csütörtökön) Bécsben ünnepélyes keretek között kihirdették a Kia exkluzív, hivatalos meccslabda átadója versenyének 31 nyertesét.

Összesen 500 000, 12-14 éves fiatal futballrajongó versenyzett a 31 hivatalos meccslabda átadásáért, melyből négyet a vendéglátó országokban (Ausztriában és Svájcban), kettőt-kettőt Franciaországban, Németországban és Hollandiában osztott ki, a többi 22 helyet pedig Európa más országaiban élő gyerekek kapták.
Magyarországon a pályázatot Pusztai Zsombor Péter, püspökladányi tanuló nyerte. Zsombor a 2008. június 8-i Horvátország-Ausztria mérkőzésen adhatta át a meccslabdát a bírónak.

01.jpg

A Kia a bajnokság előtti utolsó napon (június 6.-án, pénteken) az osztrák főváros egyik leghíresebb kulturális központjában, a bécsi Museumsquartier-ben tartotta a Drive to Glory nevű verseny záró eseményét.
A Drive to Glory verseny során a szurkolóknak saját nemzeti színeikből és a hivatalos EURO 2008 grafikákból álló, különleges mezt kellett tervezniük egy Kia cee’d gépkocsira. A mezeket úgy kellett megalkotni, hogy a speciálisan felöltöztetett cee’d-ek tükrözzék a csapatok versenyszellemét, és mindenhol felkeltsék a járókelők és szurkolók figyelmét.

01.jpg

A győztes cee’d gépkocsikból álló flottát a Museumsquartier területén külön erre a célra felállított színpad két oldalán állították ki. A nagyszerű látványt nyújtó gépkocsik számos látogatót vonzottak az ünnepség helyszínére. Az eseményen részt vettek az UEFA vezetői, az EURO 2008 SA tagjai és a bécsi önkormányzat képviselői is.

01.jpg

A 16 nyertes tervező az összetett díj részeként a partnerével vagy barátjával együtt részt vehetett a Kia által szervezett Drive to Glory nevű autós felvonuláson, amely a cee’d gépkocsik gyártási helyéről, vagyis a Kia zsolnai összeszerelő üzeméből indult és Bécsig tartott. Az ünnepélyes bécsi finálé után a résztvevők Genfbe repültek, ahol a Kia VIP vendégeként megtekintették a Portugália-Törökország mérkőzést.

LOTOS Cup a Hungaroringen

írta: Hírszerző - 2008. június 15.

Néhány, a hétvégén megrendezett LOTOS Cup magyar futamának, neten fellelt képeiből.

cee’d alapra épített egyterű

írta: Hírszerző - 2008. június 13.

Úgy néz ki, a koreaiak is beállnak a sorba, és elkészítik a Cee’d alapjaira saját kompakt egyterűjüket, amelyet már most is viszonylag kevés álcázással tesztelnek Európában, német rendszámmal.

A fotók állítólag Svájcban készültek a német határhoz közel, az egyik prototípus fékpróbáin. A képeken jól látható, hogy nem valami hatalmas hétüléses egyterűről van szó, hanem a Golf Plushoz vagy a Citroën C4 Picasso rövid változatához hasonló magas belterű, de viszonylag rövid modellről. Így még véletlenül sem jelenthet házon belüli vetélytársat a Carensnek, viszont megoldást nyújthat azoknak, akik a buszlimuzinok nagy méreteit nem hiányolják, de a Cee’d belső terének variálhatóságát kevésnek találják.

Úgy tudjuk, a típus egy változata tanulmányautóként már az idei Párizsi Autószalonon bemutatkozik, a végleges modellre viszont még legalább egy évet várnunk kell.

01.jpg01.jpg01.jpg

Újabb mérföldkő

írta: Hírszerző - 2008. június 12.

A Kia szlovákiai, zsolnai üzemében dolgozó vezetők és munkatársak a vállalat történetének újabb mérföldkövéhez értek, amikor május 23-án, pénteken a 200 000. Kia cee’d legördült a futószalagról. A különleges jelentőségű autó, egy háromajtós, Dakar Yellow színűre fényezett Kia pro_cee’d valószínűleg Németországban talál majd gazdára.

„Ez egy újabb jelentős nap a Kia számára”, jelentette ki örömmel In-Kyu Bae úr, a Kia Motors Slovakia (KMS) elnök-vezérigazgatója. „A 100 000. cee’d múlt szeptemberben, a gyártás megindítása után 10 hónappal került le a gyártósorról, és a cee’d kombi és a háromajtós csapotthátú pro_cee’d változatokat is beleszámítva újabb nyolc hónap után legyártottuk a 200 000. cee’d-et. Sorozatosan rekordszintű termelékenységet érünk el, miközben tartjuk a kiváló összeszerelési minőséget is.

Idén Zsolnán több termelékenységi rekordot is felállítottunk: 915 autót gyártottunk le egy nap alatt (április 21-én, hétfőn), 4474 darabot egy hét alatt (az április 7-én kezdődő héten), és 19 300 darabot egyetlen hónapban (április).


“”"európai kiszolgálás”"” a Prevent-nél…

írta: Hírszerző - 2008. június 11.

Eredeti levél (nevet kitörölve)
Tisztelt cím!

A múlthét folyamán -az egyik hipermarketben- vásároltam a fent említett termékükből ( http://www.medikemia.hu/index.php?mid=20&prod=144 ), ám a használat során hatalmasat csalódtam benne.
Tény, hogy a flakonra rá volt írva “az egyéb felületre került ápolószert nedves ruhával töröljük le!”, de a több tízezer forintot érő alumínium keréktárcsámról sem nedves, sem pedig tisztítószeres (Clin) ruhával nem lehetett eltávolítani a kékezöld foltokat. (pedig egyből, már pár másodperc elteltével próbáltam)
Végül, egy másik cég felnitisztító habjával sikerül a tárcsákról, és bőrömről a rákerült anyagot eltüntetni.

Kérdésem, hogy ilyen reklamációval, illetve kártalanítási igényemmel hova, kihez fordulhatok, mert számomra ez a termék használhatatlan.

Üdvözlettel
XY

Válasz levél
Tisztelt X Y!

Ön, levelében a Prevent gumiápoló aeroszol termékünket kifogásolta. Mi a palackon található vásárlói tájékoztatóban felhívjuk a figyelmet arra, hogy: „A nem kívánt helyre szórt folyadékot nedves ruhával töröljük le, mert száradás után fekete foltot hagy!”. Termékünk egy aeroszol, amelynek felnin lévő gumin való használata során nehezen kerülhető el a felni szennyeződése. Ez a termékünk gyorsan szárad, különösen nyáron, ezért alkalmazásánál ajánlott, hogy egy nedves ruha kéznél legyen az ilyen balesetek megelőzésére.

Így azt, hogy Önnek kára keletkezett sajnáljuk, de nem érezzük felelősnek emiatt magunkat.

A fentiek alapján reklamációját elutasítjuk.

Tájékoztatjuk, ha az elutasítást fentiek ellenére nem fogadja el, a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséghez vagy bírósághoz fordulhat.

Boda Géza
MEO vezető
Medikémia Zrt.

Válasz a Medikémia Zrt-nek
Tisztelt Boda Géza!

Válaszát megkaptam, bár úgy tűnik soraimat nem sikerült tökéletesen értelmeznie. Ugyanis a terméket egyből, pár másodperccel a felületre kerülése után próbáltam eltávolítani.
Én elhiszem, hogy a nyári melegben gyorsabban szárad, de egy hűvös, szélcsendes garázsban nem volna szabad 3 másodpercen belül megkötnie.

Levelezésünket több autós- és kereskedelmi fórumon is nyilvánosságra hoztam.
Levele végén említett tanácsát megfogadva, megteszem a megfelelő jogi lépéseket.

Üdvözlettel:
X Y

Magyarra fordítva: Megvetted? Így jártál… Ja, és persze védjük a magyar ipart… Hajrá medikémia!

A következő pár sor, rövid összefoglalót ad egy fórumtársunk fényezési problémájának “megoldásáról”.
Ha az egész történet érdekel,

képekkel illusztrált változatát

innen tudod letölteni Word formátumban.

Fórumtársunk, a 4 hónapos cee’d hátsó ajtajain, és gépháztetőjén apró fehér pöttyöket vett észre, amivel felkereste a hozzá legközelebb eső szervizt (KIA Zakar – Szolnok). Szerintük ezek kőfelverődés okozta nyomok, és az önköltséges javítást ajánlottak.

Ezt fórumtársunk nem fogadta el. Levelet írt a szalonnak, ahol az autót vásárolta (KIA Lurdy – Budapest), és a KIA Magyarországgal is felvette a kapcsolatot.

Mivel pár napon belül egyik helyről sem érkezett válasz, ezért telefonon is felkereste azokat. A szalon elutasító válasza után, a KIA készséges magatartást tanúsított. Állításuk szerint, az ügyet továbbították a gyárnak, és kivizsgálják az esetet.
Másfél hónap után érkezett a válasz, hogy
„…A gyár azt mondta, hogy ez eddig teljesen egyedi eset, ezért hozza fel az autót, kivisszük a gyárba, hogy ott javítsák a keletkezett hibát…”.

A KIA, a javítás idejére csereautót is biztosított (előbb egy TX felszereltségű Cee’d-et, majd egy Magentist), de pár nap után kiderült, az autót nem viszik Szlovákiába, hanem Magyarországon, a KIA Szabónál végzik el a munkát.

Ám ekkor már teljesen más volt az importőr álláspontja.
„…Uram voltak lent a gyárból, de egy független szakértővel is megnézettük az autót, és arra jutottunk, hogy ez egyértelműen kavicsfelverődés… de ez egyedi eset volt, ezért úgy gondoljuk, hogy az ajtót kijavítjuk, de a további hibákkal már nem foglalkozunk…”


Ekkor merültek fel a következő kérdések:

- Miért változott meg pár nap alatt a véleményük?
- Ha valóban nem garanciális a probléma, miért javítják garanciában?
- Ha egyedi eset, akkor miért jelentkezett másnál is?
- Ha valóban a hátsó ajtóra veri a követ, az miért nem konstrukciós hiba?

Kia Picanto és Kia cee’d Kupa

írta: Hírszerző - 2008. június 10.

A Főnix Motorsport közreműködésében, idén is megrendezésre kerül a Material Center Kupa, ahol betétfutamként két lengyel márkakupát, a kb. 35 indulós Picanto LOTOS Cup és a kb. 20 indulós cee’d LOTOS Cup csatározásait is nyomon követhetjük.

A Kupák időpontja: 2008. június 14-15.
Helyszín: Hungaroring, 2146 Mogyoród
Belépés: ingyenes

Program:
Június 13. Péntek – Időmérő edzések 9:00-tól
Június 14. Szombat – Picanto LOTOS Cup 12:45-től
Június 15. Vasárnap – cee’d LOTOS Cup 11:30-tól

A részletes hétvégi program:

MATERIAL CENTER KUPA
FIA KÖZÉP – EURÓPAI ZÓNA TRÓFEA
AUTÓS GYORSASÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG
HUNGARORING
2008. június 13-15.

2008. június 13. péntek

09:00 – 09:30 Picanto LOTOS Cup szabadedzés
09:40 – 10:10 cee’d LOTOS Cup szabadedzés
10:20 – 10:40 OB IV. kategória Renault Clio Kupa 1. időmérő edzés
10:50 – 11:10 OB V. kategória Suzuki Swift Kupa 1. időmérő edzés
11:20 – 11:40 OB I/2. kategória (N, A, F csop. 1600 ccm-ig, RX8, BMW 325 Challenge) 1. időmérő edzés
+ Zóna A-2000 csoport
11:50 – 12:10 OB II. kategória E csoport + Zóna forma autók 1. időmérő edzés
12:20 – 12:50 Picanto LOTOS Cup 1. időmérő edzés
13:00 – 13:30 cee’d LOTOS Cup 1. időmérő edzés
13:40 – 14:00 OB VI. kategória Seat Leon Kupa 1. időmérő edzés
14:10 – 14:30 OB I/1. kat.(N, A, F csoport 1600 ccm felett) +Zóna H, E1, F, A+2000 csop. 1. időmérő edzés
15:00 – 15:45 OB IV. kategória Renault Clio Kupa 1. verseny 14 kör
16:15 – 17:00 OB V. kategória Suzuki Swift Kupa 1. verseny 14 kör
17:30 – 18:15 OB I/2. kategória (N, A, F csop. 1600 ccm-ig, RX8, BMW 325 Challenge) 1. verseny 14 kör
+ Zóna A-2000 csoport

2008. június 14. szombat

08:30 – 08:45 Picanto LOTOS Cup 2. időmérő edzés

09:15 – 09:55 OB VI. kategória Seat Leon Kupa 1. verseny 14 kör
10:25 – 11:05 OB I/1. kat.(N, A, F csoport 1600 ccm felett)+Zóna H, E1, F, A+2000 csop. 1. verseny 14 kör
11:35 – 12:15 OB II. kategória E csoport + Zóna forma autók 1. verseny 14 kör
12:45 – 13:45 Picanto LOTOS Cup Verseny 2 x 10 kör
14:30 – 14:50 OB IV. kategória Renault Clio Kupa 2. időmérő edzés
15:00 – 15:20 OB V. kategória Suzuki Swift Kupa 2. időmérő edzés
15:30 – 15:50 OB I/2. kategória (N, A, F csop. 1600 ccm-ig, RX8, BMW 325 Challenge) 2. időmérő edzés
+ Zóna A-2000 csoport
16:00 – 16:20 OB VI. kategória Seat Leon Kupa 2. időmérő edzés
16:30 – 16:50 OB I/1. kat.(N, A, F csoport 1600 ccm felett)+Zóna H, E1, F, A+2000 csop. 2. időmérő edzés
17:00 – 17:20 OB II. kategória E csoport + Zóna forma autók 2. időmérő edzés

2008. június 15. vasárnap

08:15 – 08:30 cee’d LOTOS Cup 2. időmérő edzés
09:00 – 09:45 OB V. kategória Suzuki Swift Kupa 2. verseny 14 kör
10:15 – 11:00 OB I/2. kategória (N, A, F csop. 1600 ccm-ig, RX8, BMW 325 Challenge) 2. verseny 14 kör
+ Zóna A-2000 csoport
11:30 – 12:45 cee’d LOTOS Cup Verseny 2 x 12 kör
13:15 – 13:55 OB II. kategória E csoport + Zóna forma autók 2. verseny 14 kör
14:25 – 15:05 OB VI. kategória Seat Leon Kupa 2. verseny 14 kör
15:35 – 16:15 OB I/1. kat.(N, A, F csoport 1600 ccm felett)+Zóna H, E1, F, A+2000 csop. 2. verseny 14 kör
16:45 – 17:30 OB IV. kategória Renault Clio Kupa 2. verseny 14 kör