• szeptember 2008
  H K S C P S V
  « aug   okt »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  


 • Kedves Látogatónk!

  Üdvözöljük a ceedclub.hu weboldalon, mely Magyarországon a legtöbb taggal rendelkező KIA cee'd klub. Ha Ön is érdeklődik a KIA cee'd iránt, esetleg tulajdonosa egynek, olvassa rendszeresen oldalunkat, melyen sok hasznos tapasztalatot, tesztet és ajánlatot talál az autóval kapcsolatban. Szíves figyelmébe ajánljuk tematizált fórumunkat, ahol egy rövid regisztrációt követően értékes információkkal gazdagodhat.

  Az itt közzétett bármely információ, nem a KIA Magyarország hivatalos álláspontja, csupán felhasználóink véleménye és tapasztalata, melyekért az oldal üzemeltetői nem vállalnak felelősséget!

  Kellemes időtöltést kívánunk!

  Üdvözlettel: ceedclub.hu-team
 • hit counters
  látogatónk volt eddig • Fórum

 • Regisztráció
 • Bejelentkezés
 • KIA Magazin • Autós hírek

 • Időjárás

 • Társoldalak

 • WYW Globl Directory Hun-Web Linkek Weblink Linkgyjtemny

2008. szeptember 18. napon írt cikkek

Párizsban mutatkozik be a start-stop automatikás Kia cee’d

írta: Hírszerző - 2008. szeptember 18.


A koreaiak úgy döntöttek, hogy az Európában is igen népszerű Kia cee’d-et felárért felszerelik a jelenleg még csak igen kevés autóhoz rendelhető start-stop automatikával (ISG – Idle Stop&Go). A rendszer lényege, hogy automatikusan kikapcsolja a motort, ha a kocsi 4 km/h-nál kevesebbel gurul, ám ha a sofőr benyomja a kuplungot és a gázt, az erőforrás azonnal újra életre kel. A rendszer egészen addig működőképes, míg az akkumulátor töltöttsége eléri a 75%-ot, ha ennél gyengébb, akkor automatikusan kikapcsol.

A rendszer 2009 elejétől rendelhető a benzines Kia cee’d-ekbe, ám néhány hónappal később már a dízelekhez is meg lehet majd rendelni ezt az extrát. A koreaiak szerint a start-stop rendszerrel kb. 15%-kal fogyaszt majd kevesebbet az autó, és ennyivel lesz kevesebb a szén-dioxid kibocsátása is. Az autót már Párizsban bemutatják, és várhatóan ekkor közlik majd az extra felárát is.

Mára már az is napvilágot látott, hogy a Bosch lesz a beszállítója, a KIA cee’d 2009-től forgalmazott ISG modelljének. Ő szállítja majd a start/stop automatikát (starter), a vezérlést és a főtengelyhez kapcsolódó érzékelőt.

A Bosch előrejelzése szerint 2012-re az Európában eladott autók felében megtalálható lesz majd az üzemanyag fogyasztást és a káros anyag kibocsátást jótékonyan befolyásoló motorleállító és indító automatika.

Újabb KIA gyár lesz Zsolnán?

írta: Hírszerző - 2008. szeptember 18.

A Bloomberg hírszolgálat a dél-koreai Kia Motors autógyár szóvivőjére hivatkozva azt jelentette, hogy a cég az év végéig hoz döntést tervezett kelet-európai automotorokat gyártó üzemének helyszínéről, míg a szlovákiai sajtó már azt közli, hogy az országban tervez további 110-200 millió eurós beruházást a Kia.

A Hospodárske Noviny című lap szerint a motorgyártó üzem valószínűleg Zsolna közelében lesz, a dél-koreaiaknak ugyanis itt van az a nagy üzeme, ahol a Kia Motors “Ceed” és “Sportage” modelljeit gyártják.

A motorgyár azonban elsősorban a csehországi Hyundai autógyár részére termelne, a tervek szerint 2011-től, és teljes kapacitása évi 300 ezer autómotor előállítása lenne.

Mint ismeretes, a Kia a Hyundai konszern része. A motorgyártó üzem beruházásának startját 2009-re tervezik, de a hírek szerint kapacitásának nagyságáról sincs még végleges döntés.

MTI Eco