• április 2009
  H K S C P S V
  « márc   máj »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  


 • Kedves Látogatónk!

  Üdvözöljük a ceedclub.hu weboldalon, mely Magyarországon a legtöbb taggal rendelkező KIA cee'd klub. Ha Ön is érdeklődik a KIA cee'd iránt, esetleg tulajdonosa egynek, olvassa rendszeresen oldalunkat, melyen sok hasznos tapasztalatot, tesztet és ajánlatot talál az autóval kapcsolatban. Szíves figyelmébe ajánljuk tematizált fórumunkat, ahol egy rövid regisztrációt követően értékes információkkal gazdagodhat.

  Az itt közzétett bármely információ, nem a KIA Magyarország hivatalos álláspontja, csupán felhasználóink véleménye és tapasztalata, melyekért az oldal üzemeltetői nem vállalnak felelősséget!

  Kellemes időtöltést kívánunk!

  Üdvözlettel: ceedclub.hu-team
 • hit counters
  látogatónk volt eddig • Fórum

 • Regisztráció
 • Bejelentkezés
 • KIA Magazin • Autós hírek

 • Időjárás

 • Társoldalak

 • WYW Globl Directory Hun-Web Linkek Weblink Linkgyjtemny

2009. április hónapban írt cikkek

2008 – A siker éve Szlovákiában

írta: Hírszerző - 2009. április 30.

A tavalyi évben több, mint 201ezer autó gördült le a futószalagról, ami 38%-os növekedést jelent az előző évhez képest.  Az értékesítés az elmúlt évben elérte a 2228 milliárd eurót, amivel mintegy 24%-os bevételemelkedést könyvelhetnek el.


A 2008-as termelés megoszlik a cee’d és Sportage között, de a legyártott autók közel 81%-a, az Európában közkedvelt KIA cee’d volt. Míg 2007-ben leginkább nyugati piacra kerültek exportálásra az autók, addig 2008-ban jelentős hányadukat vitték a keleti régióba. Tavaly, a teljes autómennyiség közel 1/3-a kelet-Európában talált gazdára, elsősorban Oroszországban (18%), Lengyelországban (5,2%) és Ukrainában (5%).

A legnépszerűbb modellek, továbbra is a cee’d 5 ajtós ferdehátú, illetve kombi (SW) változatai, amelyek a teljes gyártás közel 1/3át képezik. A KIA Motors Slovakia az egyetlen gyár Szlovákiában, akik motorokat is gyártanak. 2008-ban több, mint 176ezer darab készült, mely az előző évhez képest 54%-os növekedést jelent. A legnépszerűbb továbbra is az 1.6 literes, közös nyomócsöves -Common Rail Diesel- meghajtás, melyek az összes beépített motorok 27%-át tették ki.

A KIA az egyik legnagyobb munkaadó a zsolnai régióban és fő célkitűzésük a partnerekkel, beszállítókkal és környezetükkel való jó viszony megőrzése. Különös gondot fordítanak arra, hogy alkalmazottjaik kellemes és biztonságos munkahelyi környezetben dolgozzanak. A múlt évben megalapították a KIA Pontis Alapítványt, mely a környezetvédelmet, és a hátrányos helyzetű csoportok segítését hivatott szolgálni.

A KIA Motors ezeddig egyetlen európai üzemében, több, mint 2600 szakképzett munkavállaló foglalkozik a sportos 3 ajtós pro_cee’d, az 5 ajtós ferdehátú, a kombi cee’d SW-k, illetve a kis szabadidőautók, a KIA Sportage-k gyártásával.

Képek a KIA YN egyterűjéről

írta: Hírszerző - 2009. április 16.

Újabb képek jelentek meg a KIA N°3 fantázianevű új alsó középkategóriás autójáról, melyet sokan, a cee’d egyterű változatának tartanak. Az autót egyébként a VW Golf Plus, illetve a Ford Focus C-Max közvetlen vetélytársának szánják. Habár a végleges formáját még titokban tartják, az már látszik, hogy elejét a Magentisből már megismert, új formájú hűtőrács díszíti.


cee’d akció

írta: Hírszerző - 2009. április 9.

Tuning show 2009

írta: Hírszerző - 2009. április 7.

Idén április 11-13. között ismét megrendezésre kerül a carstyling tuning show, ahol a KIA Motors is képviselni fogja magát, egy a Pioneer-el közösen épített Pro_cee’d-el, illetve a nemrég debütált Soul városi crossover-rel.

Minden érdeklődőt nagy szeretettel vár a KIA Motors Hungary!


H O T _ N E W S
Á.P.R.I.L.I.S. 1 tanulmány autó

írta: Hírszerző - 2009. április 1.

A KIA PIACRA DOBJA A FORRADALMIAN ÚJ, SZÉLRÁSEGÍTÉSES

AERO-SOUL-T

Egy forradalmian új lépéssel a Kia olyan alacsony költségű technológiát fejlesztett ki, amely ugyanakkor hatalmas környezetvédelmi előnyökkel jár. Az új Aero-Soul tanulmányautó kevesebb üzemanyagot fogyaszt és kevesebb károsanyagot bocsát ki, köszönhetően az egyszerű és olcsó találmánynak melynek neve: Áramvonalas Paneleket Rejtő Innovatív Légterelő, Intelligens Szenzorokkal (Á.P.R.I.L.I.S.).

Habár a rendszert a vállalat stílusos crossoverén, a Kia Soul-on alkalmazták először, a szabadalmaztatott technológiát a Kia bármely más modelljére ki lehet  terjeszteni, sőt a felcsavarozható változat a már használatban lévő járműveken is alkalmazható.

A rendszer az első és hátsó lökhárítókba épített szenzorok segítségével folyamatosan figyeli a szelet, és kiengedi a paneleket, abban az esetben, ha a szél ereje és iránya megfelelő lendületet képes adni a járműnek.

Kisebb haladási sebességnél az erősebb szelet – mint amilyen a téli szélviharok esetén is gyakori – a panelek befogják, és így segítik az előrehaladást. Ha a jármű lassít vagy fékez, a panelek olyan irányban nyílnak ki, hogy növeljék a fékezőerőt. Ezenkívül hirtelen fékezéskor egy kis méretű elektromosan mozgatott fékszárny ereszkedik le a kipufogócső mögött, amely a fékezőerőt a repülőgépeken leszálláskor alkalmazott technikai megoldásokhoz hasonlóan idézi elő. Ez a felszerelés kizárólag gyárilag szerelhető fel.

Avril Babo, a Szöultól délre, Mabukban található Kia Környezetvédelmi Kutatási és Fejlesztési Központ vezetője elmondta: „A legnagyobb probléma a károsanyag-kibocsátást csökkentő rendszerekkel az, hogy költségesek. Ezért egy olyan megoldást szerettünk volna kifejleszteni, amely olcsó, ugyanakkor a már használatban lévő járműveken is alkalmazható.

A Nong Dam-i üzemben elvégzett tesztek alapján kimutatható, hogy szeles időben az üzemanyag-fogyasztás mintegy 25 százalékkal csökkenthető, a károsanyag-kibocsátás csökkentése pedig akár a 40 százalékot is elérheti.  Még szélcsendes időben is, kizárólag a fékezések során 10 százalékkal csökken az üzemanyag-fogyasztás és 15 százalékkal a károsanyag-kibocsátás. Mindezek mellet a fékbetét élettartama vezetési stílustól függően akár 50 százalékkal nagyobb lehet” – tette hozzá.

Az új Á.P.R.I.L.I.S. rendszer és a hozzá tartozó kiegészítő csomag minden 2010. március 31-e éjfél után leadott autórendelésre érvényes. Az árakat a későbbiekben hozzák nyilvánosságra.