• november 2018
  H K S C P S V
  « jan    
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  


 • Kedves Látogatónk!

  Üdvözöljük a ceedclub.hu weboldalon, mely Magyarországon a legtöbb taggal rendelkező KIA cee'd klub. Ha Ön is érdeklődik a KIA cee'd iránt, esetleg tulajdonosa egynek, olvassa rendszeresen oldalunkat, melyen sok hasznos tapasztalatot, tesztet és ajánlatot talál az autóval kapcsolatban. Szíves figyelmébe ajánljuk tematizált fórumunkat, ahol egy rövid regisztrációt követően értékes információkkal gazdagodhat.

  Az itt közzétett bármely információ, nem a KIA Magyarország hivatalos álláspontja, csupán felhasználóink véleménye és tapasztalata, melyekért az oldal üzemeltetői nem vállalnak felelősséget!

  Kellemes időtöltést kívánunk!

  Üdvözlettel: ceedclub.hu-team
 • hit counters
  látogatónk volt eddig • Fórum

 • Regisztráció
 • Bejelentkezés
 • KIA Magazin • Autós hírek

 • Időjárás

 • Társoldalak

 • WYW Globál Directory Hun-Web Linkek Weblink Linkgyűjtemény

A tavalyi évben több, mint 201ezer autó gördült le a futószalagról, ami 38%-os növekedést jelent az előző évhez képest.  Az értékesítés az elmúlt évben elérte a 2228 milliárd eurót, amivel mintegy 24%-os bevételemelkedést könyvelhetnek el.


A 2008-as termelĂ©s megoszlik a cee’d Ă©s Sportage között, de a legyártott autĂłk közel 81%-a, az EurĂłpában közkedvelt KIA cee’d volt. MĂ­g 2007-ben leginkább nyugati piacra kerĂĽltek exportálásra az autĂłk, addig 2008-ban jelentĹ‘s hányadukat vittĂ©k a keleti rĂ©giĂłba. Tavaly, a teljes autĂłmennyisĂ©g közel 1/3-a kelet-EurĂłpában talált gazdára, elsĹ‘sorban Oroszországban (18%), Lengyelországban (5,2%) Ă©s Ukrainában (5%).

A legnĂ©pszerűbb modellek, továbbra is a cee’d 5 ajtĂłs ferdehátĂş, illetve kombi (SW) változatai, amelyek a teljes gyártás közel 1/3át kĂ©pezik. A KIA Motors Slovakia az egyetlen gyár Szlovákiában, akik motorokat is gyártanak. 2008-ban több, mint 176ezer darab kĂ©szĂĽlt, mely az elĹ‘zĹ‘ Ă©vhez kĂ©pest 54%-os növekedĂ©st jelent. A legnĂ©pszerűbb továbbra is az 1.6 literes, közös nyomĂłcsöves -Common Rail Diesel- meghajtás, melyek az összes beĂ©pĂ­tett motorok 27%-át tettĂ©k ki.

A KIA az egyik legnagyobb munkaadó a zsolnai régióban és fő célkitűzésük a partnerekkel, beszállítókkal és környezetükkel való jó viszony megőrzése. Különös gondot fordítanak arra, hogy alkalmazottjaik kellemes és biztonságos munkahelyi környezetben dolgozzanak. A múlt évben megalapították a KIA Pontis Alapítványt, mely a környezetvédelmet, és a hátrányos helyzetű csoportok segítését hivatott szolgálni.

A KIA Motors ezeddig egyetlen eurĂłpai ĂĽzemĂ©ben, több, mint 2600 szakkĂ©pzett munkavállalĂł foglalkozik a sportos 3 ajtĂłs pro_cee’d, az 5 ajtĂłs ferdehátĂş, a kombi cee’d SW-k, illetve a kis szabadidĹ‘autĂłk, a KIA Sportage-k gyártásával.

Eddig 3 kommentár érkezett “
2008 – A siker Ă©ve Szlovákiában

Hamarosan látni fogjuk :D
Amúgy meg mi az, hogy \"agregát\"????

Ha akarod, hĂ­vhatom motornak is :p

mĂłdosĂ­tottam a szöveget… kekeckedĹ‘ :)


Megosztom a hírt iWiW-en Megosztom iWiW-en

Véleményed van a témával kapcsolatban?