A KIA cee'd pollenszűrőjének kiszerelése és tisztítása pár lépésben

        Nem kell megijedni, nem tart sokáig, elsőre kb 1,5 perc, de másodjára már 30 sec alatt kiszerelhető.Nyári időszakban megéri gyakran tisztítani a bogarak, pollen és legyek miatt. Ja és nem másodlagos, hogy nekem tisztítás után olyan mint a gyári új, és nem került ~6500Ft-ba. Szerintem elegendő 40000-60000 km után egyszer cserélni, mint a rendes levegőszűrőt. Addig azokat is csak kompresszorral kifújatják a szervizekbe is. Ehhez meg kompresszor sem kell. Akkor nézzük is sorban a lépéseket.

1. Az anyós ülés felől megkeressük a kesztyűtartót :):):)

2. Kinyitjuk a kesztyűtartót, és kipakoljuk belőle a felesleges cuccot. :)

3. Két oldalon találunk egy-egy rögzítő korongot, amit elforgatva ki tudunk venni. Kicsit nehézkesen fordul el, pláne első alkalomkor, de nem kell megijedni.

4. Ha kivettük a két rögzítőt akkor a kesztyűtartó tágabbra nyílik. (nem fog kiesni. :) )

5. Ezután jobb oldalán található egy másodlagos rögzítő, amit egyszerűen oldalra lehúzva kiakasztható a kesztyűtartó teljesen. Még mindig nem esik ki, csak egyszerűen jó nagyra nyílik ki. :)

6. Benézve fölé, meg is látjuk a pllenszűrő takaróját, amit a jobb oldalán lévő patent összenyomásával eltávolíthatunk. A belsejében van egy szivacs betét, de ez nem a pollenszűrő.

7. Ez lesz maga a szűrő, amit jegyezzünk meg hogy milyen állásban van. (mondjuk különösebb jelentősége sztem nincs, de a rend az rend :) ) Egyszerűen fogjuk meg, húzzuk ki, és már a kezünkben is van.

8. Ez maga a kiszerelt szűrő. Ne lepődjünk meg, ha találunk benne a bogaraktól a kisebb falevélen át a porig mindent, ez természetes, erre találták ki.

        A kiszerelés után egy porszívó segítségével, amelyen egy kisebb fej található, könnyen kitisztítható, majd utána nedves ruhával át is törölhető a redők között. Figyelem! Csak nedvessel, nem vizessel, mert papírból van! Tisztítás után akár illóolajjal, vagy más folyékony (amiből csak pár csepp kell) illatosítóval meglocsolható, így a levegő keringető rendszeren keresztül kapjuk a friss és szeretett illatukat is. Hasznos, mert nem csúnya, nem esik le, és nem kerül 1000Ft-ba, mint más illatosítók.